skip to Main Content

Begint jouw huis wat klein aan te voelen? Bijvoorbeeld doordat de kinderen wat groter worden en meer leefruimte nodig hebben? Of misschien ben je een bedrijf vanuit huis begonnen en wil je een aparte kantoorruimte zodat je ongestoord kunt werken. Je kunt dan natuurlijk verhuizen naar een grotere woning. Maar wanneer je het verder nog prima naar je zin hebt in je huidige woning, kun je ook overwegen om een aanbouw te plaatsen. Wat de kosten hiervoor zijn? Dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen.

Wanneer je nog ruimte hebt bij je huidige woning én je hebt toestemming van de gemeente, dan is het tijd om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Uiteraard spelen bij de beslissing om een aanbouw te plaatsen de kosten een belangrijke rol. Deze heb je wel grotendeels zelf in de hand. Hoe hoog de kosten uiteindelijk gaan worden, is namelijk afhankelijk van de grootte van de aanbouw, de keuze van de materialen, het gebruik van daglicht met één of meerdere ramen en/of deuren, ingebouwde spotjes en noem maar op. Jouw woning, dus jij bepaalt. Je wensen vormen de basis voor een succesvolle aanbouw tegen de kosten die bij je budget passen.

Een veelgestelde vraag is of de aanbouw kosten wel opwegen tegen de voordelen. Uiteraard is dat aan jou om te beoordelen. Met een aanbouw creëer je wel relatief eenvoudig extra ruimte voor die grote woonkamer of dat kantoor. En doordat het grootste deel van de verbouwing buiten plaatsvindt, wordt de overlast voor je tot een minimum beperkt. Een ander bijkomend voordeel kan zijn dat de waarde van je woning stijgt.

Vraag een offerte aan en ontdek de uitgebreide mogelijkheden.

Back To Top