skip to Main Content

Ben je op zoek naar een bouwbedrijf die voor jou vakkundig je dakkapel kan plaatsen? Maar voordat je gaat bouwen, wil je natuurlijk eerst weten wat je gaat betalen voor je dakkapel. Welke kosten kun je ongeveer verwachten?

Er zijn een aantal factoren die uiteindelijk de prijs van jouw dakkapel bepalen. In de eerste plaats is het materiaal van de dakkapel bepalend voor de kosten. Een houten dakkapel is bijvoorbeeld goedkoper dan kunststof, maar is wel duurder in onderhoud. Je moet hout elk jaar grondig controleren op barsten en kieren en elke 6 à 7 jaar moet je je dakkapel schilderen. Bij het maken van een keuze moet je die kosten  met elkaar vergelijken om tot een voor jou goede keuze te komen.

Daarnaast is de grootte van jouw dakkapel ook van belang voor de kosten. Een standaard dakkapel is ongeveer 300 cm breed. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een bredere dakkapel te laten plaatsen. Bijvoorbeeld langs de hele breedte van je huis voor een groots effect en extra veel lichtinval.

De kosten van een dakkapel worden mede bepaald door de uitvoering en de extra opties en/of accessoires. Denk dan de materialen en aan bijvoorbeeld draai-kiep ramen, rolluiken of zonwering.

Benieuwd wat de dakkapel voor kosten met zich meebrengt voor jouw?

Back To Top