skip to Main Content

Als je een zolderverdieping hebt, kun je door het plaatsen van een dakkapel een volwaardige kamer maken met voldoende stahoogte en daglicht.
Je kunt een dakkapel veelal vergunningsvrij plaatsen aan de achterzijde van de woning en in sommige gevallen aan de zijkant van de woning.
Je kunt dit via internet controleren op de vergunningcheck.
Als de zolderverdieping in twee ruimtes is verdeeld, kun je een dakkapel voor beide ruimtes gebruiken. Er komt dan een blind paneel in het kozijn van de dakkapel, die voor de zoldermuur of wand komt.
De dakkapel loopt over de muur of wand heen; beide ruimtes kun je dan functioneel vergroten en er meer daglicht naar binnen brengen.
In een dakkapel worden veelal draai/kiepramen gebruikt; dit zijn ramen die je op twee standen kunt openen, als klepraam of als draairaam. Beide gaan naar binnen open en hebben het grote voordeel dat bij het schoonmaken van de ramen, je geen halsbrekende toeren hoeft uit te halen.
Een dakkapel bestaat uit een kozijn met twee getimmerde zijwanden. Bij een dakkapel van 1 meter breed heb je twee zijwanden en bij een dakkapel van 4 meter heb je ook twee zijwanden.
Er is geen meter prijs te geven van een dakkapel. De kosten van de zijwanden zijn gelijk; hoe breder de dakkapel, hoe groter het kozijn en hoe groter het dakvlak dat gemaakt moet worden.

Je kunt kiezen voor een houten of kunststof kozijn. Een houten kozijn zul je elke 6 jaar moeten (laten) schilderen. Een rolluik voor het dakkapelkozijn kan worden weggewerkt in de dakconstructie van de dakkapel, en zie je de bak van het rolluik niet. Veelal wordt gekozen om de dakkapel te bekleden met kunststof of een onderhoudsarm product. Je hebt deze in platen maar ze zijn ook in delen verkrijgbaar, in vele kleuren en sommige in hout-look. Als je beneden staat lijkt het net echt hout. Deze bekleding hoef je niet te schilderen, alleen eens per jaar schoonmaken.

Dakkapel - 006

Indicatieprijs: €4250,-
Dakkapel 3 meter breed, 2 draai/kiepramen, een vast glas gedeelte, bekleed met een onderhoudsarm product en de zijwanden binnen afgewerkt.

Dakraam

Een dakraam is een raam dat in het dakvlak wordt geplaatst. Een dakraam ligt in een pannendak, vergroot de zolderverdieping niet maar brengt wel daglicht naar binnen. Een dakraam kun je open zetten. Dakramen zijn er in verschillende afmetingen.

Indicatieprijs: vanaf €600,- (afhankelijk van het formaat)

Optieformulier dakkapel

Dakkapel
Dakkapel renovatie
Nieuwe dakkapel plaatsen
Dakraam
Bezig met versturen
Back To Top