skip to Main Content

Van gevelbekleding is sprake, is als er tegen een gevel van een woning houten of kunststofdelen of platen zijn verwerkt.
Er zijn vele soorten onderhoudsarme producten, om de gevel te bekleden, die je niet hoeft te schilderen en je hebt houten bekleding die je wel moet schilderen.
De materiaalkosten van gevelbekleding zijn sterk verschillend. Het is verstandig om te kiezen voor een onderhoudsarm product, dat je niet hoeft te schilderen.
Gevelbekleding is vaak hoog gemonteerd. Als je deze zou moeten schilderen is het moeilijk om er bij te komen.
De relatief lage aankoopprijs van gevelbekleding die je moet schilderen, zal dus veel duurder in onderhoud zijn, waar je een onderhoudsarm product alleen maar hoeft schoon te maken.
Tegenwoordig zijn er ook onderhoudsarme producten te koop, die de uitstraling hebben van echt hout. Van een afstand (bv, als je op de grond staat) is vaak niet te zien of het hout is of een ander product.

Gevelbekleding - Zweeds rabbat

Gevelbekleding - Kunststof rabbatdelen

Indicatieprijs: aankoopprijs gevelbekleding
€15,- tot €75,- per m2
De prijs van verwerking van gevelbekleding is afhankelijk van de hoogte en bereikbaarheid van waar gevelbekleding gemonteerd moet worden.

Een ander punt van aandacht is dat achter gevelbekleding meestal isolatie is aangebracht. In vroeger jaren was dit meestal een glaswol- of steenwoldeken. Dit is wel isolatie maar heeft meestal een lage R-waarde en zijn vaak in de loop der jaren uitgezakt.
Tegenwoordig wordt er isolatie toegepast met een hoge R-waarde: harde platen die niet uit kunnen zakken. Deze isolatie is duurder en dikker. Je moet de isolatie echter wel kwijt kunnen achter de gevelbekleding.

Indicatieprijs: aankoopprijs isolatie
Aankoopprijs isolatie R-waarde 3,5: €20,- per m2
Isolatie met een R-waarde 3,5 isoleert zeer goed.

Optieformulier gevelbekleding

Wil je een specifieke prijsindicatie voor jouw specifieke verbouwwensen met betrekking tot de gevelbekleding? Vul dan het formulier hieronder in:

Gevelbekleding
Met dampdoorlatende folie
Formaat gevelbekleding
Gewenste gevelbekleding
RAL kleur
Bezig met versturen
Back To Top