skip to Main Content

Op zoek naar een dakkapel voor je woning? En ervoor zorgen dat de kosten van jouw dakkapel niet de pan uitrijzen? Dan moet je wel weten wat de kosten voor een dakkapel zijn.

Het is dan goed om te weten dat de prijs bepaald wordt door een aantal verschillende factoren. Eén van die factoren is het materiaal van de dakkapel. Tegenwoordig zijn hout en kunststof gangbare materialen. En allebei met een eigen prijskaartje natuurlijk. Hout is goedkoper, maar heeft meer onderhoud nodig. Welk materiaal bij je past, is afhankelijk van wat je mooi vindt en de mate van onderhoud die je wilt plegen.

Ook de grootte van de dakkapel is bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kosten voor een doorsnee dakkapel liggen over het algemeen lager dan voor een extra brede dakkapel. Wat je bij de meeste huizen ziet, is een dakkapel 300 cm breed. De hoogte van een dakkapel is afhankelijk van de plek waar deze moet komen, maar blijft hetzelfde, terwijl de breedte kan oplopen tot wel 650 cm. Extra veel zonlicht en ruimte dus!

Als laatste kun je uiteraard ook nog extra opties en accessoires nemen. Daarbij kun je denken aan draai-kiep ramen, rolluiken of zonwering. Welke opties je ook neemt, je zult merken dat de totale kosten van jouw dakkapel omhoog gaan.

Back To Top