skip to Main Content

Glaskozijn
Houten of kunststof kader/lijst (kozijn) met glas erin. Deze kan niet open en is dus altijd dicht.

Raamkozijn
Houten of kunststof kader/lijst (kozijn) waarin een raam gemonteerd is dat open kan. Dit kan een draairaam zijn of een klepraam of een raam dat beide kan: een draai/kiepraam. In een raamkozijn kunnen meerdere ramen gemonteerd zijn.

Deurkozijn
Houten of kunststof kader/lijst (kozijn) waarin een deur is gemonteerd, eventueel met zijlicht. Er zit dan glas langs het deurkozijn, met een bovenlicht zit er glas boven het deurkozijn.

Dubbeldeurkozijn
Beter bekend als openslaande deuren of tuindeuren. Hier geldt dezelfde omschrijving als bij deurkozijn, maar dan met twee deuren.

Schuifpui
Houten of kunststof kader/lijst (kozijn) waarin twee deuren met glas geplaatst zijn, en waar één deur langs de andere deur schuift om de deur te openen. De grootste opening is altijd maximaal de helft van de breedte van het kozijn.

Prijs wordt bepaald door de keuze van houten- of kunststof kozijn.

De prijs van verschillende soorten kozijnen is afhankelijk van de afmeting en het soort kozijn.

Indicatieprijs
Deze kan gegeven worden door het onderstaand formulier in te vullen. Vermeld hierin het soort kozijn met de afmeting in breedte en hoogte.

Voorbeelden en toelichting kozijnen
Een tekening van een kozijn moet je vanaf buiten zien. Een getekende driehoek in het kozijn betekent dat het raam/de deur open kan. Bij een stippellijn draait het raam/de deur naar binnen open en bij een vaste lijn naar buiten. Staan er twee gestippelde driehoeken in, dan betekent dat het een draai/kiepraam is. Het raam/de deur draait op het gedeelte waar de driehoek het grootste is.

Algemeen - 1
Dit raam heeft de scharnieren aan de linkerkant en gaat naar buiten open.

Algemeen - 2
Dit is een kiepraam met de scharnieren aan de bovenkant. Het raam opent aan de onderkant van het kozijn naar buiten.

Algemeen - 3
Dit raam heeft de scharnieren aan de linkerkant en gaat naar binnen open.

Algemeen - 4
Dit is een draaikiepraam. Bij kiepstand is de opening boven en draait aan de linkerkant.

Algemeen - 5
Met een horizontale pijl wordt een schuifgedeelte aangeduid.

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

H.

I.

J.

K.

L - dichte deur

M.

N.

O.

P.

Q.

Extra informatie

Kozijnen vanaf buiten gezien. Stippellijn betekent naar binnen draaiend. Vaste lijn betekent naar buiten draaiend. Kozijn G kan ook geleverd worden met vast glas gedeelte in plaats van klapraam.

Kozijnen K – L – M – N – O – P – Q kunnen ook met bovenlicht gemaakt worden, dan komt er dus een glas gedeelte boven het deurkozijn.

Optieformulier kozijnen/beglazing

Wil je een specifieke prijsindicatie voor jouw specifieke verbouwwensen met betrekking tot de kozijnen/beglazing? Vul dan het formulier hieronder in.

De maten van het formaat die je moet geven zijn ± maten. Kozijnen en glas zal altijd door een specialist ingemeten moeten worden. Draairichting van ramen en deuren, links of rechts, is voor de prijs niet van belang.

Kozijnen en Beglazing
Bezig met versturen
Back To Top