skip to Main Content

Er zijn globaal twee soorten ondervloeren: een houten vloer en een betonnen vloer.

Er zijn vele soorten van producten om de vloer af te werken: tapijt, zeil, laminaat, tegels en hout. Je kunt ze kopen in allerlei prijsklassen.

Vroeger werd, om een houten vloer te maken, de  houten balklaag dicht gemaakt met planken die met een mes en een groef aan de lange zijde in elkaar pasten.  Tegenwoordig worden hiervoor houten platen gebruikt, die met een mes en een groef in elkaar passen. Het voordeel van deze platen is dat ze veel strakker werken en minder kraken. In vroeger dagen werd alles gespijkerd maar tegenwoordig wordt alles geschroefd. Problemen met houten vloeren zoals een te grote doorbuiging, de balken van de balklaag zijn te laag of de balken liggen te ver uit elkaar of een niet vlakke houten vloer, zijn vaak simpel te verhelpen. Om bijv. een planken vloer glad te maken voor het eindproduct, worden er board-platen overheen gespijkerd.

Op een betonnen vloer wordt altijd een cementdekvloer aangebracht of een gegoten vloer. Hiermee wordt de vloer glad afgewerkt zodat er  tapijt, zeil, tegels, laminaat of een houten vloer  op aangebracht kan worden als afwerking.

Als een cementvloer niet vlak is dan kan deze geëgaliseerd worden. Egaline wordt in een kuip aangemaakt tot een dunne pap en in de gaten in de vloer gegoten. Als de vloer veel of grote gaten heeft, is egaliseren met egaline niet goedkoop. Het is dan soms verstandiger om de  bulten in de vloer te verlagen. Met een zak van 25 kg egaliseer-materiaal krijg je een volume van 16 liter egaliseermateriaal. Dit betekent dat je 16 mm egaline hebt op één vierkante meter; dat is dus de inhoud van één zak egaline.

Prijs
Zak egaliseermateriaal 25kg: €25,- per zak.

CEMENTDEKVLOER

Als de cementdekvloer uit- of weggehakt is om bijv. hoogteverschillen weg te werken of omdat er vloerverwarming op de betonvloer wordt aangebracht, zal er een nieuwe cementdekvloer gesmeerd moeten worden.

Indicatieprijs: cementdekvloer
Cementdekvloer smeren: €19,- per m².

TEGELVLOER

Je kunt tegels op een cementdekvloer lijmen of je kunt ze verwerken in specie. De prijs is afhankelijk van het formaat van de tegels en het legpatroon dat gewenst wordt.

Indicatieprijs: tegelvloer
Tegelvloer leggen in specie of lijmen: €44,- per m².

Optieformulier vloer

Wil je een specifieke prijsindicatie voor jouw specifieke verbouwwensen met betrekking tot de vloer? Vul dan het formulier hieronder in:

Vloer
Bezig met versturen
Back To Top