skip to Main Content

Nadat je uiteindelijk besloten hebt om een dakkapel te plaatsen, is natuurlijk de volgende vraag: wat kost een dakkapel? Om die vraag te beantwoorden, is het goed om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. We hebben de drie belangrijkste factoren voor je op een rij gezet.

In de eerste plaats is het materiaal bepalend voor het antwoord op de vraag, wat kost een dakkapel. Tegenwoordig zijn hout en kunststof de meest gangbare materialen om een dakkapel van te maken. Hout is het goedkoopste van deze opties in aanschaf, maar wel duurder in onderhoud. Kunststof is over het algemeen wat duurder in aanschaf maar zeer onderhoudsvriendelijk. Een paar keer per jaar schoonmaken is ruim voldoende om je dakkapel in topconditie te houden.

Ook de grootte van je dakkapel bepaalt de prijs. Een veel voorkomend breedtemaat is 300 cm breed. Maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat mensen juist voor een bredere dakkapel kiezen. Meer lichtinval en meer ruimte. Soms tot wel 650 cm breed!

Dus wat kost nou een dakkapel? Dat ligt ook aan de extra opties die je bij je dakkapel wilt, zoals draai-kiep ramen, rolluiken of zonweringen. Zoals je wellicht zult begrijpen, betekent elke extra optie ook een hogere prijs.

Krijg ook een antwoord op de vraag ‘wat kost een dakkapel’.

Back To Top