skip to Main Content

Een dakkapel is letterlijk een mooie verlenging van je woning. Het creëert ruimte, door de ramen valt er volop licht naar binnen en het staat ook nog eens mooi aan de buitenkant van het huis. Alleen wat kost nou een dakkapel? En gelden er voor een dakkapel verschillende prijzen?

Wat de dakkapel prijzen zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. In de eerste plaats de grootte van de dakkapel. Een breedtemaat die veel voorkomt bij een dakkappel is 300 cm. Dan heb je een normale dakkapel die je bij veel huizen ziet. Vandaag de dag zijn echter ook de bredere dakkapellen erg in trek in Nederland. Tot wel 650 cm breed! Uiteraard zijn de kosten daarvan wel hoger.

Daarnaast bepaalt ook de uitvoering en het materiaal van de dakkapel wat de kosten zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten of kunststof dakkapel. Het verschil tussen de materialen zit in het onderhoud en de prijs. Een houten dakkapel moet goed onderhouden worden. Jaarlijks controleren op barsten en kieren, elke 6 à 7 jaar schilderen en goed schoonhouden om schade te voorkomen. Eigenlijk hetzelfde als de houten kozijnen. Een kunststof dakkapel daarentegen is veel onderhoudsvriendelijker, maar wel duurder in aanschaf. Een paar keer per jaar schoonmaken is meer dan voldoende om je dakkapel in topconditie te houden. Dit verschil zie je ook in de dakkapel prijzen.

Wil je ook nog extra opties en accessoires zoals rolluiken en een hor voor de ramen? Dat zijn zaken die bepalend zijn voor de dakkapel prijzen.

Back To Top